Studenti no Nīderlandes kopā ar APPC ekspertiem izzina Austrumeiropas politiku

31.01.2014

Niderlandes studenti30. janvārī Austrumeiropas politikas pētījumu centra pētnieki tikās ar politikas zinātnes studentiem no Nīderlandes.

APPC atsaucās Leidenas universitātes studentu interesei uzzināt vairāk par pētījumu centra darbību un aktualitātēm tā izpētes reģiona valstīs. Viesi tika iepazīstināti ar situāciju ES Austrumu kaimiņvalstīs un novitātēm ES Austrumu partnerības īstenošanā, tādējādi veidojot priekšstatu par šo jautājumu aktualitāti plašākā ES politikas ietvarā un gatavojoties Latvijas prezidentūrai ES Padomē. Īpaši interesi studenti izrādīja par Krieviju un tās realizēto ietekmi kaimiņvalstīs.

Kā lektori uzstājās APPC izpilddirektors Andis Kudors un pētnieks Māris Cepurītis. Māris Cepurītis

Andis KudorsStudenti Rīgā viesojās mācību brauciena ietvaros. Tādi Leidenas universitātes politoloģijas studentiem uz dažādām valstīm tiek rīkoti regulāri divreiz gadā. Iepriekš viņi apmeklējuši Spānijas, Vācijas, Slovākijas, Čehijas, Ukrainas, Polijas, Indijas un Izraēlas galvaspilsētas, katrā tiekoties ar politiķiem, diplomātiem, žurnālistiem un politikas pētniekiem, lai tādējādi iepazītu valstis gan politiskā, vēsturiskā, gan kultūras jomā.

Auditorija

Dalīties: