Diskusijā analizēs Krievijas informācijas kampaņu pret Ukrainu

17.06.2014

17.jūnijā Ziemeļatlantijas līguma organizācijas (NATO) izcilības centrs stratēģiskās komunikācijas (StratCom) jautājumos organizē  diskusiju „Krievijas informācijas kampaņa pret Ukrainu: no Viļņas samita līdz Krimas referendumam”.

Ņemot vērā stratēģiskās komunikācijas nozīmi Ukrainas notikumu kontekstā, NATO StratCom izcilības centrs ir veicis pētījumu par Krievijas informācijas kampaņas izmantošanu tās politisko un militāro mērķu sasniegšanai. Izcilības centra uzdevumā Austrumeiropas politikas pētījumu centrs (APPC) veica analīzi par Krievijas īstenoto informācijas kampaņu Ukrainā, aplūkojot Krievijas komunikācijas stratēģiju, pētot dažādās Ukrainas notikumu attīstību ietekmējošās komunikācijas metodes un parādot, kā informācijas kampaņas ir kļuvušas par nozīmīgu ietekmes faktoru mūsdienu konfliktos. Pasākuma laikā tiks pārrunāti pētījumā atklātie rezultāti un atziņas.

Diskusijas laikā tiks prezentēti arī pēc Izcilības centra pasūtījuma veiktās nacionālās informācijas aģentūras LETA analīzes pirmie rezultāti par sabiedrības noskaņojuma veidošanos sociālajā medijā Twitter Ukrainas krīzes kontekstā.

NATO izcilības centra StratCom jautājumos direktors Jānis Kārkliņš norāda: „Ņemot vērā aktuālos notikumus Ukrainā, aizsardzības ministrs izvirzīja centram uzdevumu analizēt Krievijas īstenoto informācijas kampaņu pret Ukrainu. Mūsu uzdevums ir gūt pēc iespējas vairāk atziņu, kuras būtu lietderīgas kā Latvijai, tā NATO aliansei.”

Pasākums pulcēs StratCom ekspertus no NATO dalībvalstīm, kas ir atbalstījušas Izcilības centra izveidi, viedokļu līderus, akadēmiķus, valsts amatpersonas, nevalstisko organizāciju un mediju pārstāvjus no Latvijas un Baltijas valstīm.

Diskusijas dalībniekus uzrunās Izcilības centra direktors Jānis Kārkliņš un Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs. Pasākumā uzstāsies APPC izpilddirektors Andis Kudors un pētnieks Māris Cepurītis. Diskusijās piedalīsies arī Latvijas vēstniece Ukrainā Argita Daudze, NATO Maskavas informācijas biroja vadītājs Roberts Pžels (Robert Pszczel), NATO SHAPE Stratēģiskās komunikācijas vadītājs Marks Leitijs (Mark Laity), kā arī Baltijas valstu eksperti.

Dalīties: