Prezentēs pētījumu, kas pierāda tiešu Krievijas militāro iesaisti Ukrainas konfliktā

11.06.2015

baneris lv reģ17. jūnijā plkst.11.30 Latvijas Kara muzejā notiks pētījuma „Slēpties acu priekšā: Putina karš Ukrainā” prezentācija un publiska diskusija.

Pētījumu publicējusi starptautisko attiecību domnīca Atlantic Council. Pasākumā uzstāsies divi tā autori Eliots Higins (Eliot Higgins), Maks Cuperskis (Maks Czuperski). Latvijas situāciju pētījumā pausto secinājumu kontekstā iezīmēs Austrumeiropas politikas pētījumu centra (APPC) pētnieks Māris Cepurītis. Pasākumu moderēs APPC izpilddirektors Andis Kudors.

Pētījumā, izmantojot inovatīvas pētnieciskās žurnālistikas metodes un publiskos informācijas avotus, parādītas klajas nesakritības Krievijas oficiālajā pozīcijā, kas joprojām noliedz Krievijas bruņoto spēku klātbūtni Ukrainā un tiešu iesaisti konfliktā, jo īpaši Donbasa reģionā.

Pētījumā fiksēta Krievijas militārā aprīkojuma kustība un izmantošana, kā arī atainota konkrētu Krievijas militārpersonu nonākšana un militāras darbības Ukrainas teritorijā. Atlantic Council paspārnē izveidotā darba grupas, kas strādājusi pie pētījuma tapšanas, piedāvā arī virkni ieteikumu situācijas Ukrainā noregulēšanai.

Pasākuma laikā pētījuma autori iepazīstinās ar pētījuma tapšanas gaitu un izmantotajām metodēm pierādījumu vākšanā, kā arī pētījuma secinājumiem un tā ietvaros izstrādātajiem ieteikumiem.

Pasākums notiks angļu valodā. Uz to aicināti politikas veidotāji, eksperti, mediju pārstāvji, studenti un citi interesenti.

Pasākumu rīko Austrumeiropas politikas pētījumu centrs sadarbībā ar Latvijas Republikas Ārlietu ministriju un ASV vēstniecību Latvijā.

Pasākuma programma pieejama šeit.

Dalīties: