Notiks PolitiCafe diskusija „Русь, куда ж несешься ты?”

25.03.2014

PolitiCafe 2703Ceturtdien 27. martā visi interesenti ir aicināti piedalīties neformālā diskusijā „Krievija, kurp tu dodies?”. Diskusijas mērķis ir sniegt ieskatu pašreizējās norisēs Latvijas Austrumu kaimiņvalstī Krievijā. Diskusijā piedalīsies Pētnieciskās žurnālistikas un analīzes portāla “The Insider” galvenais redaktors un politiskās partijas “5.decembris” padomes loceklis Romāns Dobrohotovs, bet moderatora lomā iejutīsies Austrumeiropas politikas pētījumu centra izpilddirektors Andis Kudors. Diskusijas sākums pulksten 18:00, Latvijas 1. Rokkafenīcā, Mārstaļu ielā 2/4, Rīgā. Diskusija notiks latviešu un krievu valodās.

Krievija ir valsts ar senu vēsturi un bagātīgu kultūru. Krievija ir lielvalsts ar savām globālajām un reģionālajām interesēm. Krievija ir valsts ar ievērojamu industriālo un ekonomisko potenciālu. Krievija ir valsts ar spēcīgu armiju un kodolieročiem. Krievijā ir spēcīgi valsts līderi, kuri bauda sabiedrības uzticību un kuri rūpējas par sabiedrības interesēm. Šāds ir tēls, ko Krievija ārēji par sevi tiecas radīt. Bet kā uz Krieviju un tās attīstību raugās šīs valsts sabiedrība? Šis un citi jautājumi tiks apspriesti 27. marta PolitiCafe.

Pasākums notiek sadarbībā ar Austrumeiropas politikas pētījumu centru.

Pasākuma ierastais formāts ir informatīvas un izklaidējošas ekspertu uzstāšanās ar tām sekojošām diskusijām, ko pavada dzērienu malkošana, iepazīšanās un saistošas diskusijas par svarīgiem, aktuāliem tematiem.

Vairāk informācijas iespējams iegūt diskusijas Facebook lapā.

Par PolitiCafe

Latvijā politikas zinātne un starptautisko attiecību pētniecība ir ļoti augstā līmenī. Tomēr publiskajā telpā pārāk bieži šīs interesantās un sarežģītās jomas jautājumi tiek noreducēti uz melns/balts, labs/slikts līmeni. Sabiedrībā trūkst kvalitatīvas debates par politikā un ārpolitikā aktuāliem jautājumiem, un pat, ja tādas ir, pasākumi bieži vien ir sausi, akadēmiski un neinteresanti. Tādēļ vairāki politikas un starptautisko attiecību esošie un bijušie studenti sāka organizēt PolitiCafe – akadēmiskas, analītiskas un intelektuālas diskusijas par politiku Latvijā un pasaulē, interesantā, ikvienam pieejamā formātā. Kustība aizsākās 2012. gadā ar SkeptiCafe pasākumiem. Ideja ir aizgūta no pasaulē izplatītās „Skeptics in the Pub” kustības, kas ir zinātnes un kritiskās domāšanas entuziastu neformālas tikšanās bārā, lai apmainītos ar idejām un veicinātu pazīšanos. Tā kā vairākus no iesaistītajiem ļoti interesē politika, drīz vien no šiem pasākumiem izauga PolitiCafe ar pirmo pasākumu 2012. gada decembrī.

PolitiCafe Facebook lapa.

Dalīties: