Latvijas ārējā un drošības politika. Gadagrāmata 2018

23.01.2018
gadagr bildec1

Izdota ikgadējā Latvijas Ārpolitikas institūta publikācija “Latvijas ārējā un drošības politika. Gadagrāmata 2018”, kurā pētnieki turpina izvērtēt Latvijas starptautiskos izaicinājumus un izvēles, informēt sabiedrību un sniegt rekomendācijas ārpolitikas veidotājiem un lēmumu pieņēmējiem.

Publikācijas “Latvijas ārējā un drošības politika. Gadagrāmata 2018” mērķis ir veicināt izpratni par valsts ārējo un drošības politiku aizvadītajā gadā, kā arī apzināt iespējas un izaicinājumus, kas Latviju sagaida 2018. gadā. 2017. gads Latvijai nesis būtiskus uzlabojumus drošības situācijā un vienlaikus arī jaunus starptautiskus un reģionālus pārbaudījumus. Arī 2018. gads solās būt dinamisks un iespēju un izaicinājumu pilns. Tāpēc Latvijai būs jāizdara drosmīgas izvēles ārējās un drošības politikas jautājumos.

Publikācijā Austrumeiropas politikas pētījumu centra izpilddirektors Andis Kudors sagatavojis rakstu “Latvijas un Krievijas attiecības”, kurā uzsver, ka “Latvijas ārpolitika 2018.gadā, neskatoties uz iespējamo negatīvo “informatīvo fonu” Krievijā, tiks turpināta saskaņā ar ES un NATO kopējo izpratni par savām interesēm un vērtībām, atgādinot par nepieciešamību visām valstīm sekot starptautisko tiesību principiem, vienlaikus paturot durvis vaļā iespējamai attiecību uzlabošanai ar Krieviju”.

Grāmatu izdevis Latvijas Ārpolitikas institūts sadarbībā ar Latvijas Republikas Saeimu, Latvijas Republikas Ārlietu ministriju un Frīdriha Eberta fondu.

Publikācija pieejama šeit

Dalīties: