Dalība konferencē “Psiholoģiskā aizsardzība, mediju un informācijas apdraudējumi”

15.02.2011

11. – 12. februārī Austrumeiropas politikas pētījumu centra (APPC) izpilddirektors Andis Kudors un informāijas koordinatore Ieva Dzelme-Romanovska piedalījās Igaunijas Valsts kancelejas rīkotā konferencē par tēmu – psiholoģiskā aizsardzība, mediju un informācijas apdraudējumi.

Konference pulcēja ap 100 dalībnieku, tostarp ekspertus no 8 valstīm. Maigās varas (soft power) ietekme, nacionālās identitātes un vēstures jautājumu nozīme, temati par informācijas kariem un medju aizsardzību pret informācijas draudiem tika izskatīti un analizēti visaugstākajā līmenī. Konferencē uzstājās Igaunijas Aizsardzības ministrs Jāks Āvikso (Jaak Aaviksoo), Tieslietu ministrs Reins Langs (Rein Lang), Igaunijas aizsardzības spēku virspavēlnieks Ants Lānelots (Ant Laanelots) un Drošības policijas ģenerāldirektors Raivo Aegs (Raivo Aeg). Konferenci atklāja un abu dienu garumā pasākumā piedalījās Igaunijas prezidents Tomas Hendriks Ilves (Tomas Hendrik Ilves).

No Latvijas konferencē piedalījās arī Saeimas Ārlietu komisijas vadītājs Ojārs Ēriks Kalniņš un žurnāla “IR” komentētājs Aivars Ozoliņš.

Dalīties: