Cietoksnis Krievija: politiskā, ekonomiskā un drošības situācija Krievijā pēc Krimas aneksijas un tās ietekme uz Baltijas valstīm

25.02.2016
Vaks

Rakstu krājumā „Cietoksnis Krievija: politiskā, ekonomiskā un drošības situācija Krievijā pēc Krimas aneksijas un tās ietekme uz Baltijas valstīm” tiek apskatīti politiskie un ekonomiskie procesi Krievijā no Krimas aneksijas brīža līdz 2015. gada nogalei. Grāmata ir sadalīta četrās tematiskās daļās: ideoloģija, politika, ekonomika un drošība.

Kāda ir Putina ideoloģijas būtība un kurp tā ved Krieviju? Vai ir iespējama Krievijas ekonomiska izolēšanās? Vai Krievijas ekonomika spēj būt pašpietiekama? Kādas ir Krievijas ekonomiskās krīzes sekas Baltijā? Vai Krievijas bruņošanās programma tiks īstenota kā plānots? Kādi drošības pasākumi jāīsteno Baltijas valstīs, lai mazinātu Krievijas radītos riskus? Šos un citus jautājumus rakstu krājumā aplūko tā autori.

Analītisko rakstu autori ir žurnālists, portāla „EJ.RU” redaktora vietnieks Aleksandrs Golts (Krievija), Krievijas Zinātņu akadēmijas pētījumu centra Stratēģisko vērtējumu departamenta direktors Sergejs Utkins (Krievija), publicists un reģionālās politikas jautājumu eksperts Dmitrijs Oreškins (Krievija), analītiskā interneta portālā „The Insider” galvenais redaktors Romāns Dobrohotovs (Krievija), Starptautiskā Drošības un aizsardzības centra pētniece Rīna Kaljurand (Igaunija), Lietuvas vadošais eksperts informācijas kara jautājumos, Viļņas Universitātes Starptautisko attiecību un politikas zinātnes institūta pētnieks Nerijus Maliukevičius (Lietuva), politikas un starptautisko jautājumu eksperts Simons Aļģirds Spurga (Lietuva), Lietuvas Militārās akadēmijas lektors Ļudas Zdanavičius (Lietuva), APPC valdes priekšsēdētājs Ainārs Lerhis un APPC izpilddirektors Andis Kudors, kurš ir arī grāmatas redaktors.

Grāmata tapusi ar Fridriha Eberta fonda finansiālu atbalstu.

Rakstu krājums (angļu val.) pieejams šeit.

Dalīties: