APPC prezentēs rakstu krājumu par politiskajiem, ekonomiskajiem un drošības procesiem Krievijā

04.02.2016

Datums 2525. februārī tiks prezentēts Austrumeiropas politikas pētījumu centra jaunais rakstu krājums „Cietoksnis Krievija: politiskā, ekonomiskā un drošības situācija Krievijā pēc Krimas aneksijas un tās ietekme uz Baltijas valstīm”. 

Kāda ir Putina ideoloģijas būtība un kurp tā ved Krieviju? Vai ir iespējama Krievijas ekonomiska izolēšanās? Vai Krievijas ekonomika spēj būt pašpietiekama? Kādas ir Krievijas ekonomiskās krīzes sekas Baltijā? Vai Krievijas bruņošanās programma tiks īstenota kā plānots? Kādi drošības pasākumi jāīsteno Baltijas valstīs, lai mazinātu Krievijas radītos riskus? Šos un citus jautājumus jaunajā rakstu krājumā (rakstu krājums sagatavots angļu valodā) aplūkojuši tā autori – pētnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas.

Grāmata tiks prezentēta 25. februārī plkst. 11.00 – 13.00 Hotel Bergs konferenču zālē Berga Bazārā, Elizabetes ielā 83/85. Pasākuma darba valoda būs angļu. Prezentācijas noslēgumā būs iespējams uzdot jautājumus tā autoriem.

Analītisko rakstu autori ir žurnālists, portāla „EJ.RU” redaktora vietnieks Aleksandrs Golts (Krievija), Krievijas Zinātņu akadēmijas pētījumu centra Stratēģisko vērtējumu departamenta direktors Sergejs Utkins (Krievija), publicists un reģionālās politikas jautājumu eksperts Dmitrijs Oreškins (Krievija), analītiskā interneta portālā „The insider” galvenais redaktors Romāns Dobrohotovs (Krievija), Starptautiskā Drošības un aizsardzības centra pētniece Rīna Kaljurand (Igaunija), Lietuvas vadošais eksperts informācijas kara jautājumos, Viļņas Universitātes Starptautisko attiecību un politikas zinātnes institūta pētnieks Nerijus Maliukevičius (Lietuva), politikas un starptautisko jautājumu eksperts Simons Aļģirds Spurga (Lietuva), Lietuvas Militārās akadēmijas lektors Ļudas Zdanavičius (Lietuva), APPC valdes priekšsēdētājs Ainārs Lerhis un APPC izpilddirektors Andis Kudors, kurš ir arī grāmatas redaktors.

„Sarkanais cietoksnis, Padomju cietoksnis, Nacionālisma cietoksnis – tā ir tikai daļa no apzīmējumiem, kas tikuši izmantoti, lai skaidrotu, kas notiek Krievijā dažādos tās vēsturiskajos posmos. Cietokšņa tematika ir neatraujama no aizsardzības sfēras. Ja Krievijai ir jāaizsargājas, tad no kā? Vai Vladimirs Putins tiešām domā, ka NATO plāno uzbrukt Krievijai? Visticamāk, ka ne. Taču būtiskāk ir, vai Krievijas sabiedrība tam noticēs, ja no TV ekrāniem regulāri tiks skandināts, ka Krieviju kā cietoksni ielenc ienaidnieki, kuri to vien plāno kā uzbrukt un valsti sadalīt,” stāstot par jaunā pētījuma nosaukuma izvēli, norāda grāmatas redaktors A. Kudors.

Jaunajā rakstu krājumā tiek apskatīti politiskie un ekonomiskie procesi Krievijā no Krimas aneksijas brīža līdz 2015. gada nogalei. Grāmata ir sadalīta četrās tematiskās daļās: ideoloģija, politika, ekonomika un drošība.

Grāmata tapusi ar Fridriha Eberta fonda finansiālu atbalstu.

Interesenti ir laipni aicināti piedalīties pasākumā.

Savu dalību lūdzam reģistrēt, rakstot uz: info@appc.lv.

Pasākuma programma pieejama šeit.

Dalīties: