APPC izpilddirektors jauno līderu forumā brīdina par nemilitāriem draudiem

26.04.2011

jauno_lideru_forumsLaikā no 6. līdz 10. aprīlim APPC izpilddirektors Andis Kudors piedalījās „Baltijas – Krievijas jauno līderu forumā”, ko sadarbībā ar Frīdriha Eberta fondu rīkoja Igaunijas Atlantijas līguma asociācija (Estonian Atlantic Treaty Association, EATA). Andis Kudors kopā ar Igaunijas parlamenta deputātu Svenu Mikseru un Eiropas Komisijas pārstāvi Alaru Olljumu uzstājās ar runu sadaļā „Taking the next steps in Eoropean and regional security”.

APPC izpilddirektors savā runā analizēja drošības koncepta paplašināšanu un padziļināšanu pēdējo divdesmit gadu laikā, norādot, ka mūsdienu Eiropa arvien vairāk sastopas ar nemilitāriem draudiem un riskiem – nekontrolētu migrāciju, ekoloģiskajām problēmām, enerģētisko atkarību, globālām finanšu krīzēm u.c. Šādu problēmu risināšana nav iespējama bez aktīvas sadarbības starptautiskajā līmenī.

Foruma klausītāji – dalībnieki bija Baltijas valstu un Krieviju jaunie līderi vecumā no 25 līdz 35 gadiem. Pasākuma mērķis bija viedokļu līderu zināšanu padziļināšana par aktuālajiem notikumiem Eiropas Savienībā un NATO.

Dalīties: