Darbu sāks “Austrumeiropas Politisko pētījumu centra” biedrība

12.12.2006

Publicēta: 12:02 12.12.2006.

Rīga, 12.dec., LETA. Kopš šodienas darbu sāks “Austrumeiropas Politisko pētījumu centra” biedrība, aģentūru LETA informēja biedrības informācijas koordinatore Ieva Dzelme.

Organizācijas mērķis ir pētīt un analizēt Krievijas ietekmi uz bijušajām Padomju Savienības republikām, kur mērķa sasniegšanai liela nozīme būs pētnieku līdz šim attīstītajiem kontaktiem ar Gruzijas, Moldovas, Ukrainas un Baltkrievijas kolēģiem.

Jaunizveidotās biedrības pētniecības darba galvenās ievirzes ir iespējamā apdraudējuma identificēšana drošības politikas aspektā, pētot Krievijas ārpolitikas ietekmi uz Baltijas valstu un bijušo Neatkarīgo Valstu Sadraudzības (NVS) dalībvalstu iekšpolitiku.

Dzelme norādīja, ka pētniecības procesā gūtie secinājumi kalpos par pamatu apaļo galdu diskusijām un forumiem, kur kopā ar nevalstisko organizāciju un pētījumos iesaistīto valstu speciālistiem notiks vienotas pozīcijas izstrāde aktuālo jautājumu kontekstā. Norādot uz problēmām un to iespējamajiem risinājumiem, pētījumu dati tiks prezentēti iespējami plašai auditorijai.

Pirmo projektu par tēmu “Ārvalstu ietekme uz sabiedrības etniskās integrācijas procesu Latvijā” biedrība jau iesniegusi Sabiedrības Integrācijas fonda izsludinātajā projektu konkursā “Sabiedrības integrācijas veicināšana Latvijā” un par pētījuma secinājumiem interesi izrādījusi jau Latvijas Ārlietu ministrija.

“Austrumeiropas Politisko pētījumu centra” dibinātāji un pētnieku kolektīvs ir starptautisko attiecību speciālists Jānis Ritenis, vēsturnieki – Ainārs Lerhis, Kaspars Kļaviņš, Ingmārs Bisenieks, kā arī politoloģijas speciālisti – Ivars Indāns un Andis Kudors.

Dalīties: