Krievijas manipulatīvie instrumenti A. Grigas jaunajā grāmatā

15.06.2016

Austrumeiropas politikas pētījumu centrs (APPC) iesaka iepazīties ar Jēlas universitātes (Yale University Press) izdevniecības nesen klajā laisto grāmatu “Beyond Crimea. The New Russian Empire”, kuras autore ir Atlantijas Padomes (Atlantic Council) pētniece Agnija Griga (Agnia Grigas).

“Saistoša Maskavas ārpolitikas īstenotāju un metožu analīze, kas demonstrē, kā Krievija izmanto savus tautiešus, piemērojot maigās varas, dezinformācijas kiber un hibrīdkara metožu sajaukumu. Šai grāmatai būtu jākalpo kā trauksmes zvanam Rietumu lēmumu pieņēmējiem un sabiedrībām, “ jauno grāmatu raksturojot, norāda Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess.

Grāmatā tās autore skaidro Krievijas tautiešu politikas, maigās varas un informācijas kara instrumentu izmantošanu kaimiņvalstīs, tostarp Latvijā. Tekstā daudzkārt citēta 2009. gadā APPC izdotā grāmata “The “Humanitarian Dimension”of Russian Foreign Policy Toward Georgia, Moldova, Ukraine, and the Baltic States”, kā arī izmantota informācija no autores veiktajās intervijas ar APPC izpilddirektoru Andi Kudoru.

Beyond Crimea

Dalīties: