DELFI, sadarbībā ar APPC, sāk projektu “Atmaskots”

06.05.2020

Maija sākumā pie lasītājiem ceļu sāk jauns DELFI projekts “Atmaskots”, kas veidots sadarbībā ar Austrumeiropas politikas pētījumu centru. Tajā varēs lasīt un klausīties atmaskojošus materiālus par dezinformāciju, kas apzināti tiek izplatīta Latvijai naidīgos medijos un sociālajos tīklos, aicinot arī lasītājus nebūt vienaldzīgiem un ziņot.

Projekts “Atmaskots” ir loģisks sadarbības turpinājums ar Austrumeiropas politikas pētījumu centru (APPC), kura analītiskie materiāli par dezinformāciju portālā DELFI lasāmi kopš 2016. gada. Tajos tirzāti Kremļa rupora gan medijos Krievijā, gan Latvijā paustie maldi par Latviju, atklājot izplatītākos propagandas paņēmienus un kanālus, ar kuru palīdzību tiek sēts naids un šķelta sabiedrība.

Vairāk nekā pirms gada šāds projekts “Demaskouk” (“Atmaskots”) tika uzsākts Lietuvas DELFI, un šopavasar nu tam pievienojas arī Latvijas un Igaunijas portālu kolēģi. Latvijas redakcijā “Atmaskots” sadaļu koordinēs ārzemju ziņu žurnālists Ansis Īvāns, kurš specializējies starptautiskās politikas, “karsto punktu” un nacionālās drošības jautājumos. Viņš vairākkārt veidojis reportāžas no Ukrainas, ziņojis no Afganistānas un Izraēlas, bet par rakstu sēriju no karadarbības zonas Donbasā 2016. gadā tika nominēts Latvijas Žurnālistu asociācijas izcilības balvai.

Sadaļā “Atmaskots” reizi nedēļā būs pieejami APPC pētnieku veidoti materiāli un podkāsti gan par aktuālajām Krievijas propagandas sazvērestībām un manipulācijas metodēm, gan par lasītāju iesūtītiem novērojumiem publiskajā telpā par konkrētiem dezinformācijas gadījumiem.

Pirmais APPC sagatavotais raksts jaunajā sadaļā “‘Uzvarētājus nesoda’ jeb kurš patiesībā pārraksta vēsturi?” lasāms šeit.

Dalīties: