DELFI Atmaskots.lv pirmajā podkāstā – APPC pētnieks M.Balodis – par vēstures politizēšanu

13.05.2020
Portāla DELFI jaunajā sadaļā Atmaskots.lv publicēts pirmais podkāsts. Tajā Delfi.lv žurnālists, projekta Atmaskots.lv koordinators Ansis Īvāns sarunājas ar Austrumeiropas politikas pētījumu centra (APPC) pētnieku Mārci Balodi.
Podkāstā tiek pārrunāts sērijas Atmaskots.lv pirmais, M. Baloža sagatavotais raksts ““Uzvarētājus nesoda” jeb kurš patiesībā pārraksta vēsturi?“, kurā izklāstīts, kā Krievija politizējusi vēstures jautājumus un kā tur skatās uz vēstures pētniecību. Mārcis Balodis min arī konkrētus dezinformācijas piemērus, kādi tiek izmantoti, atspoguļojot Otrā pasaules kara beigu gadadienu.
“Var pieņemt, ka viena no motivācijām vēstures naratīva kontrolešanā ir iespēja izmantot to, lai iejauktos, tostarp agresīvā veidā, citu valstu iekšējās lietās. Savukārt vēstījumu izplatīšana par vēstures un citām tematikām nereti notiek valstiski organizēta vai vismaz daļēji kontrolēta pasākumu kopuma ietvaros,” podkāstā norāda M. Balodis, runājot par to, kā un kāpēc oficiālā Krievija politizējusi vēstures jautājumus.
Vairāk par vēstures politizāciju un šo vēstījumu izmantošanas jēgu, klausieties podkāstā.
Pirmais podkāsts pieejams šeit.
Atmaskots.lv saturs top, DELFI sadarbojoties ar APPC. Vairāk par projektu iespējams uzzināt šeit.
Dalīties: