APPC Tvnet.lv publicēs rakstus par Krievijas dezinformācijas naratīviem un paņēmieniem

09.05.2020

Austrumeiropas politikas pētījumu centrs (APPC) portālā Tvnet.lv publicēs vairākus informatīvi analītiskus rakstus, tādējādi turpinot savu jau vairākos citos projektos izvērsto darbu Krievijas dezinformācijas vēstījumu fiksēšanā, atmaskošanā, kā arī sabiedrības informēšanā un izglītošanā par dezinformācijas vēstījumu izstrādes paņēmieniem, to izmantošanu, jēgu un nozīmi.

Materiāli rakstu sērijai tiks sagatavoti, izmantojot APPC projekta “Dezinformācijas kampaņas pret Latviju, ES un NATO: naratīvu izpēte” ietvaros iegūtos datus. Šis projekts tiek īstenots ar International Republican institute (IRI) atbalstu. Tā gaitā notiek regulāra interneta mediju caurlūkošana, izmantojot IRI izstrādāto mediju monitoringa rīku “Versus”.

Rakstus sagatavos APPC pētnieks, starptautisko attiecību un politikas eksperts Mārcis Balodis. Pirmajā rakstā tiek analizēts, kā un kāpēc dezinformatori savos vēstījumos tik aktīvi izmanto vēstures tematiku.

Lai sasniegtu iespējami plašāku, tostarp gan latviešu, gan krievvalodīgo auditoriju, raksti tiks publicēti portāla Tvnet.lv latviskajā, kā arī krieviskajā versijā. Savukārt rakstu tulkojumus angļu valodā varēs lasīt APPC interneta vietnē appc.lv.

Šeit lasāms pirmais raksts – latviski, angliski un krieviski.

Dalīties: