APPC prezentēs grāmatu “Latvijas reģioni un valsts ārpolitika: Krievijas faktora izpēte”

15.12.2017

21. decembrī plkst. 11.00, viesnīcā “Astor Riga Hotel”, zālē “Akadēmija”, Z.A.Meierovica bulvārī 10, notiks  grāmatas  “Latvijas reģioni un valsts ārpolitika: Krievijas faktora izpēte” prezentācija.

Pašvaldības mūsdienās ir kļuvušas par individuāliem ārējo attiecību veidotājiem. Arī Latvijas pašvaldības nav izņēmums un sadarbojas ar kaimiņvalstu, citu Eiropas valstu un pat ar citu pasaules reģionu valstu vietējām pašpārvaldēm. Tomēr ģeopolitiskā situācija Latvijai rada gan sadarbības iespējas, gan palielina riskus, kas saistīti ar Krievijas politikas agresīvo un slēpto raksturu. Pētījumā šajā kontekstā tiek analizēti jautājumi: pirmkārt, kādas ir bijušas Latvijas pašvaldību ārējās attiecības un cik cieša ir to sasaiste ar Latvijas ārpolitiku laika periodā no 2009. gada līdz 2017. gadam; otrkārt, kādā veidā Latvijas pašvaldību ārējās attiecībās izpaužas Krievijas faktors?

Pētījuma galvenos secinājumus prezentēs un noslēgumā uz dalībnieku jautājumiem atbildes sniegs grāmatas redaktori Māris Cepurītis  un Andis Kudors, un viens no autoriem Arnis Latišenko.

Pasākuma darba valoda – latviešu.

Pieteikšanās dalībai pasākumā iespējama līdz 20. decembrim šeit: https://goo.gl/forms/WcyDNEB8zDtlFCMY2; vai rakstot uz e-pastu: info@appc.lv

 

 

Dalīties: