Donalds Tramps: Amerika pirmā

21.03.2017
Tramps

Donalda Trampa kļūšana par Baltijas valstu drošības garanta – ASV – prezidentu jau ir paspējusi radīt pārmaiņas ASV iekšpolitikā, ārpolitikā un pat mainīt ASV tēlu pasaulē. Publikācijā no Baltijas valstu interešu perspektīvas tiek izvērtēti iespējamie scenāriji, kā ASV ārpolitika Centrālajā un Austrumeiropā varētu mainīties.

Lai gan ASV prezidentam Donaldam Trampam piemīt tendence mainīt savas domas un vēl arvien nav konkrētība par ASV ārpolitiku daudzos no starptautiskajā dienas kārtībā aktuālajiem jautājumiem, balstoties Trampa un viņa administrācijas augstāko amatpersonu izteikumos, ir iespējams izteikt prognozes, cik ticami ir dažādi pārmaiņu scenāriji ASV ārpolitikā. Turklāt, D. Trampa ārpolitikas uzskatu pamati ir bijuši nemainīgi gadu desmitiem: Trampam vienmēr ir bijušas simpātijas pret autoritāriem līderiem, it īpaši Vladimiru Putinu, kritiska attieksme pret ASV aliansēm un pretestība brīvajai tirdzniecībai.

Pētījuma autors Mārtiņš Hiršs ir ASV ārpolitikas pētnieks, Ņujorkas Universitātes absolvents, Baltijas-Amerikas Brīvības fonda stipendiāts, Latvijas Universitātes doktorants.

Pētījums atspoguļo autora personīgo viedokli un secinājumus.

Ar pētījumu iespējams iepazīties šeit.

Dalīties: