Rīgā astoto reizi notiks Ziemeļeiropā lielākais drošības un ārpolitikas forums „Rīgas konference 2013”

03.09.2013

RC_2013_large

6. un 7. septembrī Rīgā, Mazajā ģildē, pulcēsies augsta līmeņa ārvalstu eksperti, diplomāti, politiķi, akadēmiķi, uzņēmēji un žurnālisti, lai piedalītos gadskārtējā drošības un ārpolitikas forumā „Rīgas konference 2013”.

Konferences ietvaros notiks diskusijas par ārpolitikā un drošības politikā ilgstoši aktuāliem jautājumiem: ES un NATO ekonomiskie un drošības izaicinājumi; Eiropas Savienības Austrumu partnerības attīstības scenāriji; Krievijas iekšpolitiskās evolūcijas un attīstības ietekme uz starptautisko politiku. Papildus jau ierastiem tematiem konferencē tiks diskutēts arī par izaicinājumiem, ko rada jaunu, pasaules ekonomikā un politikā ietekmīgu spēlētāju, kā Ķīnas un Indijas, attīstība, un kādā virzienā būtu jāattīstās Eiropai un ASV, lai nezaudētu savas līdzšinējās pozīcijas starptautiskajā sistēmā.

Šogad „Rīgas konference 2013” pulcēs vairāk nekā 300 pārstāvju no 30 pasaules valstīm. Konferences paneļdiskusijās piedalīsies: Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess, Horvātijas premjerministrs Zorans Milanovičs, Lielbritānijas aizsardzības ministrs Filips Hamonds, Gruzijas premjerministrs Bidzina Ivanišvili, Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bilts, Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis, kā arī Beļģijas aizsardzības ministrs Pīters de Krems, Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) ģenerālsekretārs Lomberto Zanjers un citi. Konferences programma un dalībnieku saraksts ir pieejams „Rīgas konferences 2013” mājas lapā www.rigaconference.lv .

Arī šogad „Rīgas konferences 2013” gaitu varēs vērot interneta tiešraidē konferences mājas lapā www.rigaconference.lv/livestream, Delfi.lv, Ārlietu ministrijas un Aizsardzības ministrijas mājas lapās. Tiešraides dalībnieki ir aicināti piedalīties konferences diskusijās sociālajos medijos Twitter un Facebook, uzdodot jautājumus paneļdiskusiju dalībniekiem. Konferences darba valoda – angļu.

Par „Rīgas konferenci 2013”

„Rīgas konference 2013” ir Ziemeļeiropā lielākais drošības politikas un ārpolitikas forums. Konference jau astoto gadu pēc kārtas pulcē vairāk nekā 30 valstu vadītājus, ministrus, diplomātus, ekspertus, akadēmiķus un žurnālistus.

„Rīgas konferenci 2013” organizē Latvijas Transatlantiskā organizācija (LATO) sadarbībā ar Latvijas Republikas Aizsardzības ministriju un Ārlietu ministriju. Konferences norisi atbalsta ASV Vācijas Maršala fonds, Ziemeļatlantijas līguma organizācija (NATO), Sorosa Fonds – Latvija, Konrāda Adenauera fonds, ASV vēstniecība Latvijā, Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā, Rīgas Dome. Konferences partneri: “Latvenergo” koncerns, VAS Starptautiskā lidosta „Rīga”. Īpašie sadarbības partneri – AUDI un Samsung. Informatīvais atbalsts: LETA, DELFI un Latvijas Avīze. Interneta pieslēgumu un WiFi konferences tiešraidei nodrošina Lattelecom.

Dalīties: