Pētnieki tiekoties apspriež Latvijas attiecības ar Krieviju, Baltkrieviju un Poliju

12.09.2019

polu petnieks12.septembrī Austrumeiropas politikas pētījumu centrā (APPC) viesojās Centrāleiropas institūta analītiķis Dominiks Vilcevskis (Dominik Wilczewski) no Polijas, lai ar APPC valdes priekšsēdētāju Aināru Lerhi pārrunātu jautājumus, kas skar Latvijas ārpolitiku, tostarp attiecības ar Krieviju, Baltkrieviju un Poliju.

Tikšanās notika pēc poļu kolēģa ierosinājuma. Tā kā viņa līdzšinējās publikācijas bijušas par politiku, vēsturi un sociālajiem jautājumiem, kas saistīti ar Baltijas valstīm, sava šī brīža zinātniskā pētījuma kontekstā, arī tikšanās laikā pētnieks vēlējās gūt plašāku priekšstatu par Latvijas ārpolitikas virzību no vēstures līdz pat mūsdienām. Tostarp – par pašreizējo situāciju Latvijas parlamentā, tā iespējamo ietekmi uz ārpolitikas kursa maiņu, Latvijas – Krievijas attiecībām un to iespējamo attīstību tuvākajā laikā, kā arī par atšķirībām Latvijas, Lietuvas un Igaunijas ārpolitiskajā pozīcijā.

Tikšanās ar kolēģiem, pētniekiem vienmēr ir būtiskas un abpusēji vērtīgas, tādēļ tikšanā laikā pētnieki vienojās arī nākotnē turpināt saziņu un domu apmaiņu par ārpolitikas aktualitātēm Latvijā un Polijā, kā arī izteica gatavību sadarboties potenciālu kopīgu projektu ietvaros.

 

Dalīties: