Notikusi ekspertu diskusija ar Krievijas opozicionāriem

17.02.2012

Novodvorska1

16. februārī Rīgas Biržas telpās notika Austrumeiropas politikas pētījumu centra (APPC) organizēta ekspertu apaļā galda diskusija. Tajā ar Latvijas politologiem un Krievijas jautājumu ekspertiem tikās Krievijas režīma opozicionāri un cilvēktiesību aktīvisti – partijas “Demokrātiskā savienība” (DS) dibinātāja, disidente Valērija Novodvorska un uzņēmējs Konstantīns Borovojs.

Moderatora, APPC izpilddirektora Anda Kudora vadībā diskusijā galvenokārt tika apspriesti divi jautājumi – iekšpolitiskā situācija Krievijā prezidenta vēlēšanu kontekstā un Krievijas ietekme uz politisko situāciju Latvijā.

IMG_0005

K. Borovojs norādīja, ka Latvija ir pakļauta spēcīgai Krievijas propagandai un situāciju vēl dramatiskāku padara fakts, ka Latvijas iedzīvotāji, pretēji Krievijas iedzīvotājiem, to neapzinās. Viņš uzsvēra – situācijas destabilizēšana Latvijā vienlaikus ir veids, kā destabilizēt NATO un ES.

Novodvorska2

V. Novodvorska vedināja ekspertus apzināties situācijas nopietnību un veicināt Latvijas pretdarbību Krievijas ietekmes mazināšanai.

Demokrātiskās valstis ir neaizsargātas, jo to demokrātiskos mehānismus var viegli izmantot pretvalstiskos nolūkos, uzsvēra Borovojs un Novodvorska, aicinot Latviju nebaidīties aizstāvēties pret kaimiņvalsts agresīvo ietekmi, pat tad, ja tas nozīmē kļūt atsevišķu Eiropas valstu nesaprastiem.

Dalīties: