Notikusi APPC pētījuma prezentācija ASV Stratēģiskās un starptautiskās pētniecības centrā

25.04.2012

Prezentacija_ASVPētījumu “Latvijas un Amerikas Savienotās Valstis: jauna nodaļa partnerībā” prezentēja Latvijas vēstnieks ASV Andrejs Pildegovičs un Austrumeiropas politikas pētījumu centra (APPC) izpilddirektors Andis Kudors. Pasākumu un diskusiju par Latvijas-ASV attiecībām un to perspektīvām nākotnē vadīja Stratēģiskās un starptautiskās pētniecības centrā Eiropas programmas direktore Hītere Konlija (Heather Conley). Diskusiju piedalījās ASV Valsts departamenta, pētniecības centru, ASV Baltiešu kopienu pārstāvji, kā arī Igaunijas un Lietuvas vēstniecību diplomāti.

prezentacija_asv_2

Pētījums tapis sadarbībā ar Latvijas Ārlietu ministriju un ASV vēstniecību Latvijā, kā arī pateicoties Rietumu Bankas labdarības fonda, Amerikas Latviešu apvienības un Rīgas brīvostas atbalstam. Pētījums aplūkojams šeit.

Pagājušajā gadā Pensilvānijas Universitātes Pētniecības centru un Pilsoniskās sabiedrības programma 2011. gadā ierindoja Stratēģiskās un starptautiskās pētniecības centru (CSIS – Centre for Strategic and International Studies) pirmajā vietā starp drošības un starptautisko attiecību pētniecības centriem pasaulē.

Dalīties: