Maskavas mēra amatam tiek virzīts Sergejs Sobjaņins

17.10.2010

Piektdien, 15. oktobrī Krievijas Prezidents Dmitrijs Medvedevs informēja par savu lēmumu Maskavas mēra amatam virzīt vicepremjeru, valdības aparāta vārītāju Sergeju Sobjaņinu. Lai kļūtu par Maskavas mēru, S. Sobjaņina kandidatūra vēl ir jāapstiprina Maskavas pilsētas domei. Jaunajā amatā S. Sobjaņins ir apņēmies cīnīties pret korupciju, Maskavas transporta problēmām, kā arī rūpēties par sociālo aprūpi, kuras augstais līmenis esot viens no J. Lužkova sasniegumiem.

15. oktobris, Novaja Poļitika
http://novopol.ru/-merom-moskvyi-stanet-sergey-sobyanin-text91232.html

Krievijas opozīcija S. Sobjaņina virzīšanu Maskavas mēra amatam saista ar lielāku kontroli pār opozīcijas aktivitātēm Maskavā. Atsaucoties uz Krievijas Prezidenta administrācijas vadītāja vietnieka Vladislava Surkova interviju laikrakstā „Vzgļadi”, kurā V. Surkovs min, ka jaunais metropoles vadītājs „atradīs nepieciešamo risinājumu” opozīcijas 31. datuma akcijām un tas būšot lēmums likuma robežās. Interneta portālā „Kasparov.ru” šādi V. Surkova izteikumi raisa bažas par turpmākajām protesta akcijām, jo , saskaņā ar V. Sukova teikto, šie 31. datuma mītiņi esot dažu desmitu cilvēku akcija. Tie esot vien „virtuālie varoņi un cietēji”, kas tāpat „nav spējīgi neko organizēt”.

http://www.kasparov.ru/material.php?id=4CBA9CA81BBE2

Sergejs Sobjaņins no Jurija Lužkova atstādināšanas brīža tika minēts kā viens no mēra kandidātiem. S. Sobjaņina kandidatūras izvirzīšana arī apgāž līdz tam izteiktos pieņēmumus par nezināma kandidāta virzīšanu šim amatam. Sobjaņinam izvirzītie uzdevumi, esot Maskavas mēra amatā, neliecina par ievērojamām izmaiņām pilsētas attīstībā, jo, kā līdz šim, tā arī turpmāk, aktuāli būs transporta infrastruktūras un sociālie jautājumi. Kā jauninājums  minama korupcijas apkarošana, par ko iestājas Krievijas Prezidents un kas ir sfēra, kuras ietvaros būs iespējams samazināt Lužkova ģimenes lomu Maskavas attīstībā un jauno projektu izstrādē, ko līdz šim lielā mērā esot kontrolējis J. Lužkoiva sievas uzņēmums.

Dalīties: