Diskusija “Gruzija, Moldova, Ukraina: okupēto teritoriju ietekme uz ES integrācijas perspektīvām”

20.09.2017

DSC_000319. septembrī, Rīgas Juridiskajā augstskolā, notika diskusija par Gruzijas, Moldovas, Ukrainas okupēto teritoriju ietekmi uz eirointegrācijas nākotni, par Krievijas un ES interešu sadursmi Austrumu parttnerības valstīs.

Krievija nesen nāca klajā ar priekšlikumu izvietot ANO miera uzturētājus Donbasā, tomēr nevis uz Ukrainas – Krievijas robežas, bet starp kaujinieku un Ukrainas valdības kontrolētajām teritorijām. Savukārt, Moldova aicina Krieviju izvest daļu karaspēka no Pārdņestras teritorijas. Gruzija vairāku gadu laikā ir veikusi nozīmīgas reformas, kuru iespaidu mazina Krievijas kontrole pār Abhāziju un Dienvidosetiju. Kā Gruzijas, Moldovas un Ukrainas diplomāti redz iespējamo notikumu attīstību tuvākajā un vidējā termiņā, ņemot vērā saspīlēto situāciju Austrumu partnerības valstu reģionā?

DSC_0038

Diplomātu atbildes uz šiem un citiem jautājumiem bija iespēja dzirdēt Austrumeiropas politikas pētījumu centra izpilddirektora Anda Kudora moderētajā diskusijā, kurā piedalījās Gruzijas vēstnieks Teimurazs Janjalia (Teimuraz Janjalia), Moldovas vēstnieks Jevgēnijs Revenko (Eugen Revenco), Ukrainas vēstniecības pārstāve Alise Podoļaka (Alisa Podolyak).

 

Diskusiju organizēja Gruzijas, Moldovas un Ukrainas vēstniecības Latvijā sadarbībā ar Austrumeiropas politikas pētījumu centru.

 

Dalīties: