APPC rīko semināru par NVO un mediju lomu hibrīdkarā

25.04.2016

6.maijā viesnīcas Bergs Stikla zālē notiks seminārs “NVO un mediju loma hibrīdkarā. Ukrainas pieredze divus gadus pēc Krievijas iebrukuma”. Pasākumu rīko Austrumeiropas politikas pētījumu centrs (APPC).

Eksperti no Ukrainas pastāstīs par hibrīddraudiem un uzbrukumiem, ar ko valstij nācies saskarties Krievijas agresijas rezultātā, skaidrojot mediju un NVO ietekmes lomu un to, kā mediju un NVO kļūst par hibrīdkara sastāvdaļu. Tāpat tiks ieskicēti mehānismi cīņai ar hibrīdapdraudējumiem, tostarp Ukrainas pieredze likumdošanas jomā, un sniegta jaunākā informācija par situāciju nemiera skartajos Ukrainas reģionos.

Seminārā uzstāsies Informācijas politikas ministra vietniece Tatjana Popova (Ukraina), Militāri politisko pētījumu centra vadošais eksperts Vjačeslavs Gusarovs, (Ukraina), Hibrīdkara pretestības biroja dibinātājs Jevgēnijs Magda (Ukraina), kā arī Aizsardzības ministrijas Parlamentārais sekretārs Andrejs Panteļējevs. Semināra moderators būs APPC izpilddirektors Andis Kudors.

Minēto Ukrainas ekspertu pārstāvētās organizācijas aprīlī laidušas klajā semināra tematiku papildinošus materiālus. Hibrīdkara pretestības birojs izdevis ziņojumu “Krievija – 2016: hibrīdkara kontūras” (tas krievu val. pieejams šeit), savukārt V. Gusarovs  ir viens no jaunās grāmatas ”Iebrukums Ukrainā: Krievijas agresijas hronika” autoriem, kuri, iezīmējot grāmatas saturu, uzsver: “Ienaidnieka kaujas arsenālā ir ne tikai nāvi nesoši mīnmetēji, automātiskie ieroči un reaktīvie lādiņi. 21. gadsimtā informācija ir jaunā veida ierocis, kas nogalina bez neviena šāviena, bet mediju sfēra ir jaunais cīņas lauks, kur notiek īstas kaujas.”

Uz semināru aicināti politiķi, NVO pārstāvji, žurnālisti un citi tēmas interesenti.

Pasākuma darba valodas – latviešu un krievu.

Programma aplūkojama šeit.

Dalīties: