APPC prezentēs rakstu krājumu par Sīrijas kara ietekmi uz Rietumvalstīm

21.10.2016

29.oktobrī plkst. 13.45 – 14.50 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā Rīgas konferences ietvaros notiks Austrumeiropas politikas pētījumu centra (APPC) izdotā rakstu krājuma „Karš Sīrijā. Mācībstundas Rietumiem” (“The War in Syria: Lessons for the West”) prezentācija.

Vai Eiropas Savienības un ASV iesaiste ir bijusi atbilstoša tiem izaicinājumiem, ar kuriem saskaras Sīrija, Tuvie Austrumi un Eiropa? Kādai būtu jābūt ES stratēģijai Sīrijas konflikta risināšanā un bēgļu problēmu mazināšanā? Kāda ir Krievijas iesaistes Sīrijā motivācija un konsekvences? Kā Rietumiem efektīvi neitralizēt Daesh propagandu un cīņu par prātiem un sirdīm? Uz šiem un citiem jautājumiem meklē atbildes rakstu krājuma autori – starptautiska pētnieku komanda, kurā iesaistījušies eksperti no Latvijas, Vācijas, Lielbritānijas, Polijas un ASV.

Jauno grāmatu prezentēs tā līdzredaktori APPC izpilddirektors Andis Kudors, Eiropas parlamenta deputāts Artis Pabriks un divi no grāmatas autoriem – mediju eksperte Liza Vola (Liz Wahl) un profesors Džulians Lindlijs-Frenčs (Julian Lindley-French) moderatora APPC pētnieka Māra Cepurīša, kurš arī ir viens no rakstu krājuma autoriem, vadībā.

Šī rakstu krājuma mērķis ir izpētīt, kas ir tās mācības un pieredze, ko Rietumi jau guvuši no iesaistes Sīrijas konflikta risināšanā.

„Mūsdienu globalizētajā pasaulē, gandrīz nekas vairs nav apzīmējams ar vārdu “tālu”. Karš Sīrijā ir tepat Eiropas kaimiņos, tas atstāj ietekmi gan uz Eiropas Savienību, gan NATO, tāpēc nevar palikt ārpus Eiropas un ASV pētnieku uzmanības,” stāstot par jaunā pētījuma tematiku un nosaukuma izvēli, norāda grāmatas līdzredaktors A. Kudors.

Klātienē pasākumā varēs piedalīties Rīgas konferencei reģistrējušies dalībnieki un mediju pārstāvji. Taču visi interesenti ir aicināti prezentācijai sekot tiešraidē APPC interneta vietnē www.appc.lv vai Rīgas konferences interneta lapā www.rigaconference.lv. Pasākuma darba valoda būs angļu.

Grāmata tapusi ar Eiropas Tautas partijas (European People’s Party) un Konrāda Adenauera fonda finansiālu atbalstu.

Pasākuma programma (angļu val.) apskatāma šeit.

Dalīties: