APPC izpilddirektors piedalās Eiropas ekspertu diskusijā par Krievijas hibrīddraudiem

11.02.2019

sdr

6. un 7. februārī Madridē Austrumeiropas politikas pētījumu centra (APPC) izpilddirektors Andis Kudors piedalījās ES Hibrīddraudu novēršanas izcilības centra rīkotā Eiropas ekspertu diskusijā.

Uzstājoties pasākumā, A. Kudors norādīja, ka Krievijas ārpolitikā jau vairākus gadus vērojama tendence ignorēt starptautisko tiesību normas. No šādas politikas sevišķi cieš Krievijas kaimiņvalstis, kuras neizmantoja vēsturiski īso posmu, lai veiktu ātras reformas un iestātos NATO. Ukrainas gadījums parāda, ka Krievija savu mērķu sasniegšanai var izmantot visdažādākos instrumentus – gan konvenciālo, gan hibrīdkara metožu klāstu.

Pasākuma laikā tika apkopotas galvenās Krievijas iekšpolitikas un ārpolitikas tendences, kas tuvākajos gados ietekmēs ES dalībvalstis. Tika lemts, ka pētnieki turpinās analizēt Krievijas ietekmi, kas tiek realizēta ar tradicionālo mediju, sociālo mediju platformu, NVO, fondu, privāto uzņēmumu un publiskās diplomātijas palīdzību.

Pasākums Madridē bija šīs ekspertu grupas otrā tikšanās. Pirmo reizi diskusija notika 2018. gadā Helsinkos. Ekspertu tikšanās paredzēts rīkot vismaz reizi gadā, lai tajās apspriestu aktuālās tendences Krievijas politikā un ārpolitikā, sevišķi uzmanību pievēršot Krievijas radītajiem hibrīdapdraudējumiem.

Dalīties: